Snoremark Æblemjød / Havtorn og Valnød 500ml

DKK 190,00

Denne mjød minder i stil om sauterne, men er produceret på rene nordiske produkter: økologisk æblemost, honning, frisk havtorn og grøn valnød. Stor variation på de enkelte årgange, da havtorn for alvor præges af sommervejret.

Særlig udmærkelse af Dansk Forum for Frugtvin 2016.

Vinder af “Årets lokale fødevare” på Sjælland i 2016.

Alkohol ca. 14,5 % vol

En let syrlig mangoagtig dansk mjød til den tunge dessert fx. chokolademousse eller som dommerpanelet i konkurrencen Årets lokale fødevarer 2016 anbefalede: som vin til hummersuppen.

Smag:
Klar smag af det syrlige-bitre havtornbær rundet med honning og fylde fra æblerne, stor smagsfylde. Nydes afkølet ca 10 grader. Ca. 12-14 glas pr. flaske.

Holdbarhed efter åbning:
3-4 måneder i køleskab

Nettovægt: 500 gram = 500 ml
Kolli str.: 8 * 0,5 liter pr. karton
Ean stregkode: 5712504012032

Havtorn:
Denne æblemjød er brygget med vildtvoksende havtorn, høstet på naturarealer omkring Roskilde, og et udtræk af bitre grønne valnødder fra Snoremark. Havtorn er udbredt på det meste af den nordlige halvkugle fra Canada til Kina. I Danmark har planten vokset siden istiden og har ligesom valnødden indgået i diæten helt tilbage til de første samlersamfund. Det lille orangegule bær er proppet med vitaminer, aminosyrer og anti-oxydanter og betegnes som superfood. Et havtornbær indeholder ligeså meget C-vitamin som en hel appelsin.

Æblet:
Topaz, som bruges i brygningen, er udviklet i 1984 i Tjekkiet. Det lykkedes at fremavle et robust træ, der sætter godt uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning, og derfor egner sig godt til økologisk dyrkning. De syrlige aromatiske æbler modner sent og får saft og kraft fra både sensommer og efterår.

Bierne:
Æbletræerne på Snoremark er helt afhængige af biernes bestøvning for at kunne sætte frugt, og Snoremark er selvfølgelig afhængige af biernes honning til  mjød.