Ikke på lager

Frederiksdal Vin af æbler- HVID. 500 ml, 11,5% vol

kr. 125,00

HVIDVIN: Æblefino er tør. Ideen var Jan Friis-Mikkelsens, der mente, der
manglede en vin til charcuteri, fisk og faste, fuldmodne oste, saltmandler og stegt
kylling med svampe fra Frederiksdal. Det har han fået nu. Og han er meget tilfreds med  første
resultat.

VINIFIKATION: Inspirationen til vinen kom fra Juras ‘Vin Jeune’ og sherrydistriktets
‘Fino’. På Frederiksdal fik vi fat i nogle gamle Fino-fade fra Jerez-producenten
Fernando de Castilla, og fyldte dem ¾ op med lollandsk æblesaft og lod det gære
med Lilleø-gær

Når man ikke fylder fadet helt op, kommer der masser af luft til. Både under
fermentering og efterfølgende 14 måneders lagring. Det skaber Æblefinoens unikke
aromaprofil.

Danmark – og ikke mindst Lolland og de
omkringliggende småøer – har nogle af
verdens fineste æbler med en unik balance
mellem syre og sødme

Ikke på lager